A klubról

Üdvözöllek oldalunkon!

Először is, néhány szó a név választásról:

Név: B.A.K. hütte          B.A.K. =  Budapesti Alpin Klub
Hütte: Hegyi menedékház. A hegymászók által közkedvelt házak. A magyarországi menedékházakhoz, turistaházakhoz képest jelentősen meghittebb, kellemesebb atmoszférájú házak. Sípályák, kedvelt hegyi célpontok útvonalán épült vendéglátó egységek. Az ellátást és a kiszolgálást az ott lakó személyzet végzi. A kínálat egyszerűen elkészíthető ételek, sör, snapsz, becherowka. Egy fárasztó mászás, vagy síelés után kincset ér egy-egy ilyen hütte. A hütték egy része önkiszolgáló rendszerben működik. Természetesen vannak olyan helyek is, ahol pincérek szolgálják ki a vendégeket is, de ez esetben illendő némi borravalót (németül: Trinkgeld) is adni, ha a kiszolgálással elégedettek voltunk.
A hütték nagy része a gyorsan elkészíthető, mirelit, vagy félkész ételekre specializálódott, hiszen csak ezeket tudják nagy tételben, gyorsan elkészíteni. Jó példa erre a gőzgombóc, amit a legtöbb helyen nem frissen készítenek, hanem a mirelit gombócokat gőzölik, vagy melegítik fel.
Minden étkezdének megvannak a maga specialitásai, ezeket érdemes kipróbálni.

Saját, otthonról hozott ételt/italt nem szabad a vendéglátóhelyeken fogyasztani.

A Klubról:

Hegymászóként, ipari alpinistaként és sör rajongóként nem volt kérdés, hogy milyen koncepciót kövessünk, amikor belevágtunk. A következő lépés az volt, hogy becsempésszük Budapestre az alpesi hütték hangulatát. Legyen egy jó hangulatú alpin klub, de mindemellett a választék legyen utolérhetetlen. A helyiség mérete határt szab a lehetőségeknek, de amennyire lehet, feszegetjük a határainkat. Immár több, mint 50 féle kézműves sör kóstolható nálunk, így hűek vagyunk az “EGÉSZ ÉVBEN SÖRFESZTIVÁL” mottóhoz.

Klubtagjaink részére kedvezményt biztosítunk. Erről bővebben a „Klubtagok” fülre kattintva olvashatsz.

Természetesen törekszünk arra, hogy minden tökéletes legyen. A sör legyen mindig hideg, a pálinka pedig erős. Legyen megfelelő választék, makulátlan a tisztaság és a lehető legkiválóbb a kiszolgálás.

Az egyik pillanatban még az 1-es villamoson döcögsz, a következőben pedig tiroli környezetben tervezgeted térképek és kalauzok között a hétvégi mászást. A korsódban habzik a sör, a tányérodon egy zsírosdeszka, a kivetítőn Reinhold Messner tornázik, a hangszóróból a Pink Floyd muzsikál és a falon kifüggesztve a Tátra és az Alpok hétvégi lavina előrejelzése. Itt végre olyan emberekkel, haverokkal találkozhatsz, akikkel egy rugóra jár az agyad.

A helyiség kiválóan alkalmas különböző hegymászó és vertikális sportszervezetek, egyesületek, baráti társaságok klubéletének, rendezvényeinek lebonyolítására is. Volt már nálunk többek között sport szervezeti taggyűlés, több hegymászó és túrasí vetítés, hegymászó és barlangász szervezetek születésnapi bulija, Barlangász érdekvédelmi csoport megalakulása.
Több születésnapi party, céges bulik, búcsúztatók, legénybúcsúk. 

Egyénileg lehetőséged van arra, hogy egy nagyobb közösségben megtaláld a helyed, ismerkedj, tervezgess, csatlakozz már összeállt programokhoz, túrákhoz, mászásokhoz.

Mi megteremtettük lehetőségeinkhez és tudásunkhoz mérten a legkiválóbb feltételeket, természetesen ezt a klubot is, csak az emberek (azaz Ti) tudják megtölteni tartalommal.

Pár szó azoknak, akik nem jártasak sem a barlangászatban, sem a hegymászásban, sőt, még csak nem is ipari alpinisták. Nos. Nem kell aggódni, nem lehet mindenki tökéletes. 🙂 A klubunk ajtaja nyitva áll minden a természeti értékeket szem előtt tartó fiatal és idős részére, akik kellemes környezetben szeretnének eltölteni pár órát a barátaival.

Minden kedves vendégünknek, aki a hegyi sportok, vagy az ipari alpinizmus felől érdeklődik, készséggel segítünk, vagy tájékoztatást nyújtunk.

Ha ezt a honlapot felkerested, az azt jelenti, hogy érdeklődsz a klubunk iránt. Ezzel máris megtetted az első lépést felénk. Ezt nevezzük, jó kezdésnek. A folytatásban pedig találkozzunk lenn a klubban.

Addig is olvass, böngéssz, tájékozódj és győződj meg róla, hogy tényleg egy olyan helyet hoztunk össze, ami igazi ritkaság, ahova valóban érdemes lenézned. Szólj a haveroknak is, hogy mostantól ez lesz a törzshelyetek.

 Kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánunk a B.A.K. hüttében.